Trpeza za badnje veče i božić

 

Posna trpeza
--------------------------------------------------------------------------------
Paprikaš od luka i suvih šljiva
- Za 4 osobe
* 1 kg sitnijih glavica crnog luka
* 100 gr šargarepe
* 200 gr suvih šljiva
* Kašičica mlevene crvene paprike
* Kašika šećera
* Kašičica brašna
* 2 dl crnog vina
* 2 dl vode
* Ulje
* So
* Biber
- Oljuštite crni luk i pržite cele glavice na vrelom ulju povremeno dodavajući vodu. Krupnije isecite šargarepu pa i nju dinstajte sa lukom. Kada luk omekne, pospite ga brašnom i mlevenom paprikom, pošećerite i nalijte vinom i vodom. Dodajte suve šljive kojima ste izvadili koštice, pa kuvajte na laganoj vatri 15 minuta. Pred kraj kuvanja posolite i pobiberite po ukusu. 
--------------------------------------------------------------------------------

Comments