Keto ishrana

 

Keto ishrana (dijeta)
Bogata mastima ali bez šećera.
Na meniju se nalazi najvise jaja i mesa, a uz to dosta povrća bez skroba, salata i masti.
*** V A Ž N O ***
KAO I ZA SVAKU DRUGU DIJETU, I ZA OVU VAŽI DA SE PRE NJE KONSULTUJETE SA SVOJIM LEKAROM!!!
--------------------------------------------------------------------------------
Šampinjoni sa punjeni kačkavaljem
* 400 gr šampinjona
* 250 gr šunke
* 250 gr kačkavalja
* So
* Jedno jaje
* 1-2 kašike pavlake
- Šampinjone operite, odstranite drške, pa ako je potrebno možete ih nožem još malo izdubiti. Kačkavalj  i šunku izrendajte , dodajte umućeno jaje sa pavlakom i sitno iseckane drške šampinjona, posolite po ukusu i sjedinite. Šampinjone poređajte u nauljenom plehu i napunite smesom. Pecite u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10-15 minuta.
--------------------------------------------------------------------------------
Goveđi odrezak sa brokolijem
* 200 gr goveđeg odreska
* 150 gr brokolija
* 1 kašika maslaca ili kokosvog ulja
- Zagrejte masnoću na tiganju, pa stavite odrezak da se peče. Nakon 3-4 minuta okrenite ga na drugu stranu i isto toliko pecite. Brokoli razdvojte na cvetiće i lagano skuvajte. Kada je sve gotovo stavite zajedno na tanjit i poslužite.
--------------------------------------------------------------------------------
Upsi lepinjice
* 4 jaja
* 100 gr krem sira
* 1 kašičica sode bikarbone ili praška za pecivo
* Pole kašičice soli
- Umutiti belanca sa sodom bikarbonom i solju. Žumanca umutiti sa krem sirom. Sve zajedno lagano sjediniti. Pleh obložen paptirom za pečenje, u njega kutlačim sipati pripremljenu smesu formirajući okrugle lepinjice. Peći u rerni zagrejanoj na 150 stepeni 20-25 minuta.
--------------------------------------------------------------------------------
Musaka od kelja i jaja
* 10 listova kelja
* 4 jaja
* 1 gl pavlake za kuvanje
* 1 domaća kobasica
* 100 gr sira gaude
* So
* Biber
* Suvi biljni začin
* Parmezan
- Kelj narežite na manje delove i prokuvajte u slanoj vodi oko 10 minuta. Jaja razmutite, posolite i dodajte ostali začin, a kobasicu skuvajte. Kelj ocedite i stavite u vatrostalnu činiju. Jaja i pavlaku za kuvanje pomešajte i prelite preko kelja. Kobasicu nasecite pa i nju dodajte preko svega. Na kraju odozgo narendajte gauda sir i parmezan i zapecite u rerni.
--------------------------------------------------------------------------------

Comments