Doručak, ručak, večera....

 

--------------------------------------------------------------------------------

Tučeni pasulj (ručak)
- Za 6 osoba
* 1 kg pasulja
* 3 glavice crnog luka
* 3 šargarepe
* 2 listsa lovora
* 1 dl ulja
* 5 čenova belog luka
* Kašika slatke začinske paprike
* So 
* Biber
- Pasulj dobro operite, potopite u hladnu vodu i ostavite a penoći. Sutradan ga stavite da se kuva, a u šerpu dodajte sitno seckani crni i beli luk i rendanu šargarepu. Kuvajte dok pasulj ne omekša. Na kraju pasulj ocedite i ispasirajte. Začinite solju i biberom, a prelijte zaprškom od slatke paprike.
--------------------------------------------------------------------------------
Palačinke sa biftekom (predjelo)
-Za 4 osobe
* 400 gr bifteka isecenog na rezance
* 400 gr piletine isecene na rezance
* 60 gr paprike
* 60 gr šargarepe
* 40 gr kupusa
* 40 gr mladog luka
* 30 ml soja-sos
- Za slane palačinke
* Jedno jaje
* 40 gr brašna
* 500 ml vode
* 5 gr belog luka
* 30 gr rendanog krompira
* 2 gr soli
- Napravite smesu za palacinke, ispecite 4 komada i servirajte na tanjir prekolpljene. Na zagrejanom ulju ispržite meso, pa mu postepeno dodajte povrće redom kojim je navedeno. Sipajte soja-sos. Gotovo meso i povrće servirajte uz palačinke ili preko njih.
--------------------------------------------------------------------------------


Comments